Podrška prije kupnje
Podrška prije kupnje! +385(0)1 6141 444

Kaledioskop

U suradnji sa studiom SODAarhitekti realizirali smo izvedbu Kaledioskopa OTO koji je bio glavna atrakcija na Dubrovačkim ljetnim igrama 2013. godine.

O predstavi:
Namjenski režirana predstava za Dubrovačke ljetne igre i ambijente Starog grada. U tri navrata, po sedam dana, petero cirkuskih artista i dva glazbenika Triko cirkus teatra izvodili su ulične spektakle. Zadatak je bio predložiti scenografsko rješenje za predstavu koja još nije postojala. Predstava je imala samo ime (Kaleidoskop), lokaciju (Stari grad Dubrovnik) i budžet (10.000kn). Iz ta dva ulazna podatka generirala se forma.

Željela se u tri dimenzije materijalizirati ideja kaleidoskopske slike koja na pozitivan način komunicira sa zadanim ambijentima. Predložena je konstrukcija geodezijske kugle – iksaedra – pravilnog poliedra sa 20 jednakih istostraničnih trokuta, 30 bridova i 12 vrhova koji spada u pet platonskih tijela. Svojom jednostavnošću savršeno korespondira sa različitim ambijentima Starog grada. Konstrukciju je vrlo lako montirati, demontirati i prevesti. U tom geometrijskom tijelu prepoznao se potencijal da zapravo, osim scenografske uloge, postane cirkuski rekvizit – poput monocikla ili štula. Na njemu se mogu izvoditi trikovi, može ga se koturati, klackati i slično, te on aktivno sudjeluje u stvaranju predstave.

Loading...

Mi koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Prihvaćanjem korištenja kolačića u skladu s našom politikom kolačića.