Podrška prije kupnje
Podrška prije kupnje! +385(0)1 6141 444

Putujući image paviljon PAŠTA

U suradnji sa studiom SODAarhitekti realizirali smo postavljanje putujećeg image paviljona PAŠTA za vrijeme održavanja međunarodnog sajma namještaja AMBIENTA u 2012. i 2013.g.

Projekt je nastao sa idejom projektiranja paviljona kojim bi se napravio korak naprijed u prezentaciji promotivno edukativne akcije Drvo je prvo čiji su nositelji Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske šume. Svojom pojavnošću on funkcionira kao atraktor posjetitelja na sajmovima i ostalim manifestacijema na kojima će gostovati.

Ideja je bila stvoriti okvir za informiranje, druženje i odvijanje različitih događaja (koncerti, tribine, predavanja…) koji imaju svrhu promocije akcije DJP i drveta kao savršenog prirodnog i ekološki prihvatljivog materijala za gradnju i izradu namještaja. Paviljon je napravljen od 160 rudimentarnih građevnih elemenata – drvenih greda od različitih vrsta 14x14x400cm koje su sastavljene u nepravilnu dinamičnu strukturu. Volumen drvene građe je 12.5 m3, a težina 5 tona.

 

Elementi su međusobno spojeni navojnim šipkama i maticama. Prvu montažu izvela su 3 čovjeka za 3 dana. Paviljon je prijenosan – može se demontirati i ponovno montirati na različitim manifestacijama. Paviljon poziva na na interakciju sa svojom ovojnicom – na koju je moguće sjesti. Kroz interakciju se ostvaruje i edukativni aspekt – kroz prezentaciju – poučava o različitim vrstama drveta.

Posjetitelji su u mogućnosti drvo osjetiti na brojne načine: taktilno – različitim načinima korištenja, mirisno – koktelom mirisa koje emitiraju različite vrste drveta, auditivno – gostovanjima glazbenika na drvenim instrumentima, vizualno…

Paviljon se može transformirati u različite druge strukture. Građa paviljon se može reciklirati – nastaviti koristiti u druge svrhe (kao donacija za izgradnju krovova, kao parkovni element…).

Loading...

Mi koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Prihvaćanjem korištenja kolačića u skladu s našom politikom kolačića.